Ugrás a tartalomra

A Szép Amáliák Törökkanizsán

2023.03.17
10:59
2023.03.17
17:09
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták csütörtök délután Törökkanizsán is a Szép Amáliák című regényt, melynek szerzője Lovas Ildikó. A kötet 2022 végén jelent meg a Forum Könyvkiadó Intézet jóvoltából.

A Branislav Nušić Könyvtárban telt ház előtt beszélgetett a szerzővel Brenner János szerkesztő. Lovas Ildikó a március 15-ei eseményekhez kapcsolódva kijelentette, a regény azzal is foglalkozik, hogy hányszor írták át történelmünket, illetve olyan megfogalmazásban közölték, ami nem volt azonos a magyarsággal. A regényben pedig reálisan bemutatva megjelenik a Petőfi brigád is, vagy épp Sinkó Ervin.

Lovas Ildikó, József Attila-díjas író: „Nagyon sokféle módon az emberi sorsok meghatározzák azt, hogy hogyan viszonyulunk a saját történelmünkhöz. Én ebben a regényben - és az emberek is azt mondják, hogy azért jó olvasni - abból a perspektívából, leginkább a földhöz közel, tehát nem csak racionálisan, reálisan, de abból, amit az emberek átéltek, amit nekünk a nagyszüleink elmeséltek, így próbálom bemutatni. Ezért fontosak a megemlékezések, és a Petőfi 200. év is az én számomra azért fontos, mert azt járjuk körbe, hogy mit jelent nekünk Petőfi Sándor Vajdaságban.”

Törökkanizsa
Szép Amáliák
könyvbemutató
Lovas Ildikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.