Ugrás a tartalomra

Almási Szilárd, a VMDK szabadkai ügyvezetője a migrációs helyzetről

2023.09.25
14:32
2023.09.25
16:41
Forrás
Pannon RTV
Tarthatatlan a migrációs helyzet Szabadkán és környékén – mondta Almási Szilárd, aki a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége képviseletében tartott sajtótájékoztatót, amelyen csak a Pannon RTV stábja jelent meg.

Almási elmondta, hogy a VMDK többször javasolt olyan terveket, amelyek javíthatnának a migrációs helyzeten, de most kizárólag Szabadkára szeretnének fókuszálni, mert szerinte a migrációs helyzetet totális megszállásként kell értelmezni, egyre többen vannak, egyre agresszívabbak.

Almási Szilárd, a VMDK szabadkai ügyvezetője: „Ha Szabadkán megoldjuk a dolgokat, vagy meg tudjuk oldani a dolgokat, akkor szeretnénk innen, ebből a központból terjeszkedni és szélesíteni a helyzetet. Hiszem azt, hogy lesznek olyan politikai erők, olyan emberek, olyan csoportok, akikkel meg tudjuk majd oldani azt, hogy ne portyázzanak Szabadka városában fegyverrel, késsel, lőfegyverrel, gépkarabéllyal olyan emberek, akiknek gyakorlatilag semmi közük nincs a hazánkhoz.”

VMDK
Almási Szilárd

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.