Ugrás a tartalomra

Bejelentette lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök

2018.01.15
21:04
Forrás
MTI
Benyújtja lemondását Mihai Tudose, miután pártja, a 2016 decemberi parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt végrehajtó bizottsága hétfő esti ülésén megvonta tőle politikai támogatását.

Ezt a pártülésről távozóban maga a politikus is megerősítette.
 
A végrehajtó bizottságban 59-en szavaztak Tudose leváltásra, amit csak négyen elleneztek és négyen tartózkodtak. Távozáskor Tudose azt mondta: fegyelmezett tagja a Szociáldemokrata Pártnak: a párt bízta meg, az is váltja le, nem akar pártszakadást.

Tudose leszögezte: nem marad ügyvivő, a következő kormány kinevezéséig Paul Stanescu miniszterelnök-helyettest javasolják ügyvivőnek, de nem biztos, hogy ezt  a jobboldali államfő elfogadja.

Mihai Tudose

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.