Ugrás a tartalomra

Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor és Aleksandar Vučić

2024.03.02
13:18
2024.03.02
17:04
Forrás
MTI
Belgrádba érkezett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, ahol Aleksandar Vučićtyal, Szerbia elnökével folytatott munkamegbeszélést.

A tárgyaláson a magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok mellett az ukrajnai háború, a Nyugat-Balkán - így Szerbia - európai integrációja és a nemzetek szuverenitásának ügye is szóba kerül - közölte az egyeztetés kapcsán a magyar miniszterelnök sajtófőnöke.

Aleksandar Vučić Instagram-oldalán azt írta, a két ország és a két nép kapcsolata történelmi csúcson van. Úgy fogalmazott, a nehéz idők és a komoly kérdések mindig könnyebbek, ha megoszthatod őket őszinte partnerekkel és barátokkal. Hozzátette, éppen ezért fogadja mindig örömmel Orbán Viktort, akivel aktuális témákról beszélt, mint például Koszovó helyzete, a gazdasági növekedést célzó tervek, vagy Szerbia és Magyarország kapcsolatainak további erősítése. Büszke vagyok országaink kapcsolatára, amely történelmi csúcson van. Éljen a szerbek és a magyarok, Szerbia és Magyarország barátsága - tette hozzá a szerb államfő.

Belgrád
Orbán Viktor
Ukrajna
Aleksandar Vučić
háború
Nyugat-Balkán
eurointegráció

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.