Ugrás a tartalomra

Bocsánatot kért szavaiért a volt román kormányfő

2018.02.01
14:32
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI, hirado.hu
Bocsánatot kért ma Mihai Tudose volt román miniszterelnök mindazon közösségektől, amelyeket „félreérthető kijelentésével” megsértett.

Tudose egy január 10-i tévéműsorban egy hasonlat révén áttételesen akasztással fenyegette meg az autonómiát igénylő erdélyi magyarokat.

A pártján belüli hatalmi harc nyomán nemrég lemondatott politikus közösségi oldalán most azt írta: kijelentésével az állami jelképekről szóló törvények betartatásának szükségességére utalt, és a törvény betartatásával kapcsolatos felelősségükre akarta figyelmeztetni a köztisztviselőket.

A volt kormányfő azt követően szánta rá magát a nyilvános bocsánatkérésre, hogy kedden „akasztásos” kijelentéséért a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács elé idézték.

román
kormánfő
Mihai Tudose

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.