Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Szerbia számos akadállyal néz szembe a csatlakozási folyamat kapcsán

2023.08.22
13:50
2023.11.18
15:12
Forrás
Pannon RTV
Hogy halad jelenleg és hogyan lehet segíteni az előrelépését Szerbia Európai Unióhoz való csatlakozásának? Egyebek mellett erről a témáról is beszélt Szubjektív című műsorunkban Deli Andor.

A vajdasági származású fideszes EP-képviselő ennek kapcsán azt mondta, Szerbia számos akadállyal néz szembe a csatlakozási folyamat kapcsán, ugyanis minden évben újabb és újabb feltételek jelennek meg, amelyek megnehezítik az ország uniós útját.

„Függetlenül attól, hogy az ország felkészültsége tekintetében előrehaladott, és vannak tárgyalási fejezetek, amelyek készen állnának a megnyitásra, látjuk azt, hogy politikai visszatartás történik. Tehát, politikai okokból még mindig várjuk a klaszterek, fejezetek megnyitását. Remélem azt, hogy talán az év vége felé látunk majd némi módosulást. Látjuk azt is, hogy meghatározó ebben a témakörben a Prištinával folytatott párbeszéd témaköre is. Ott is állandó feszültségeket látunk, ugyanakkor azt hiszem, hogy a szerb kormányzat jelen pillanatban megfelelően kezeli ezt a helyzetet, és most a labda inkább a prištinai udvaron pattog.”

A Deli Andorral készült teljes beszélgetést ma este fél 8-kor láthatják a Pannon Televízióban.

Európai Unió
Deli Andor

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.