Ugrás a tartalomra

Deutsch Tamás: nem lehetetlen a jobboldali áttörés az EP-választáson

2023.08.25
18:14
2023.08.25
21:53
Forrás
MTI
Nem lehetetlen a jobboldali áttörés a 2024-es európai parlamenti (EP) választáson - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Tihanyban, a Tranzit fesztiválon.

     A politikus az Azért a víz az úr! - Az európai közvélemény egy évvel az EP-választások előtt címmel rendezett beszélgetésen megjegyezte: korábban axiómának tartották azt is, hogy lehetetlen a brexit és Donald Trump elnökké választása. Hozzátette: az Alternative für Deutschland (AfD) akár húsz százalékos eredményt is elérhet a választáson.
    Kérdésre válaszolva azt mondta, a házi feladat a Fidesz számra az, hogy ötven százalék feletti eredményt érjen el, és 13 mandátumot szerezzen. "Ha több lesz, nem adjuk vissza" - mondta.
    A képviselő az Európai Uniót a bolsevik rendszerhez hasonlította, amelyben a munkásosztály és a vele szövetséges parasztság volt a társadalom vezető ereje, ez az EU-ban most "a Brüsszelben tömörült, progresszív értelmiségiek".
    Európai démosz egyáltalán nincs, csak nemzetállami démoszok vannak, nekik felelős demokratikus intézmények. Magyarország össztársadalmi szinten az egyik utolsó szabad tagállam az EU-ban - fogalmazott.
    Beszélt a "Daniel Freund-jelenségről"; a német, zöldpárti EP-képviselőt futóbolondnak nevezte, és hozzátette: "száznál több Daniel Freund van az európai politikában".
    "Az extremitás versenye van, az európai politika egy nagy Pride-felvonulás, az a lényeg, hogy minél megbotránkoztatóbb kosztümben állj fel a minél őrültebb kamionra, akkor vesznek észre" - mondta.
    Kijelentette: ma az történik, hogy egy, a szuverenista és birodalmi elképzelések között a szuverenitás felé billenő Európai Tanács, egy politikailag semleges bizottság, és egy extrém módon elmebetegekből álló, a brüsszeli központot erősítő Európai Parlament működik.
    Arról is beszélt, hogy "a brüsszeli bürokrácia dollárbürokrácia: jól detektálható csatornákon keresztül Európai Unión kívüli, és az unió szempontjából kártékony érdekek szolgálatban állnak".

Deutsch Tamás
jobboldali
áttörés
Európai Parlament
EP-választás
választás
Európa

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.