Ugrás a tartalomra

Elfogadták az Európai Békekeret bővítését - Magyarország konstruktívan tartózkodott

2024.03.18
18:43
Forrás
MTI
Magyarország meghatározhatja a rá eső 50 millió euró felhasználási célját, például a Nyugat-Balkán támogatása is szóba jöhet.

Magyar konstruktív tartózkodás mellett fogadták el az Európai Békekeret ötmilliárd eurónyi értékű bővítését - közölte Szijjártó Péter Brüsszelben. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, Magyarországnak így továbbra sem kell politikai vagy pénzügyi terheket vállalnia az ukrajnai fegyverszállításokból.

A tárcavezető az európai uniós külügyi tanács szünetében tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a résztvevők végleges formában elfogadták az Európai Békekeret összegének megemelését. Az ország konstruktív tartózkodása azt jelenti, hogy a rá eső 50 millió eurót be kell fizetni, de annak felhasználási célját meghatározhatják - magyarázta Szijjártó. Kiemelte, ezen a téren több fontos cél is szóba jöhet, például a Nyugat-Balkán támogatása.

Szijjártó Péter
Európai Békekeret

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.