Ugrás a tartalomra

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

2024.04.26
17:13
2024.04.26
18:46
Forrás
Pannon RTV
A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Budapest a szabadság városa, az volt 1848-ban is és 1956-ban is, ezért is kerülhetett már harmadik alkalommal gondtalanul megrendezésre ez a konferencia - hangzott el a CPAC Hungary eseményén. A CPAC eredetileg az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, Európában először 2022-ben szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten.

Ha végignézünk Nyugat-Európán, azt látjuk, hogy semmibe veszik a konzervatív értékeket és a szabadságot - mondta Gulyás Gergely felszólalásában a CPAC Hungary második napján Budapesten.

A magyar miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa, így az ott tapasztalható normalitás, józan ész kell hogy győzzön az Európa Parlamenti választásokon - fogalmazott. „Látjuk, hogy ma Európában a szabadság van veszélyben és a szabadság azért kerülhetett veszélybe, mert a ma Európát uraló liberális fősodor éppen úgy gondolkodik a jogról, mint ahogy a kommunisták gondolkodtak. A liberálisoknak és a kommunistáknak a jogról ugyanaz a véleménye, hogy az nem más, mint a politika szolgálóleánya.”

Magyarország egy konzervatív és patrióta sziget, amely állandó ostrom alatt van Brüsszel által – fogalmazott Szijjártó Péter. Magyarország azonban 14 éve sikeresen védekezik a liberalizmus ellen – hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. „Mi nem adtuk fel azt, hogy kerítéssel, ha kell katonákkal, rendőrökkel, határőrökkel védjük meg a határunkat. Még akkor sem adtuk fel, amikor lőttek a határőreinkre és mi az elmúlt években azt sem adtuk fel, hogy a határsértés az nem emberjogi kérdés, a határsértés az egy bűncselekmény az adott ország szuverenitásával szemben, ezért azt annak megfelelően kell kezelni. Mi nem adtuk fel azt sem, hogy a nemzetközi jogot kell tiszteletben tartani. A nemzetközi jog világosan beszél. Ha valakinek háború vagy erőszakos cselekmények miatt el kell menekülnie a saját hazájából, akkor ahhoz van joga, hogy az első biztonságos ország területén tartózkodjon.”

Magyarország e szerint jár el, hiszen az Ukrajnából érkező menekülteket befogadja, az illegális bevándorlókat viszont elutasítja – emelte ki a politikus.

CPAC Hungary
Gulyás Gergely
Szijjártó Péter

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.