Ugrás a tartalomra

Február 9-én tartják a tartományi képviselőház alakuló ülését

2024.02.01
14:12
2024.02.01
14:18
Forrás
Pannon RTV, Vajma
Momo Čolaković hívta össze az ülést, aki a választások előtt feloszlatta a parlamentet.

A hatályos jogszabályok értelmében a képviselőház első ülésén megerősítik a képviselői mandátumokat, megalakulnak a képviselőcsoportok, megválasztják a képviselőház elnökét és alelnökét, kinevezik a főtitkárt, és megalakulhatnak a munkatestületek is.

Az ülést azt követően hívták össze, hogy a Tartományi Választási Bizottság január 30-án meghatározta a képviselő-választásról szóló jelentést és kiosztotta a 120 mandátumot azoknak a pártoknak és koalícióknak, akik átlépték a választási küszöböt. A választási eredmények alapján a Szerb Haladó Párt 66, a Szerbia az erőszak ellen elnevezésű koalíció 30, a Vajdasági Magyar Szövetség kilenc, a Szerbiai Szocialista Párt hét mandátumot kap majd. Ugyanennyi mandátumra számíthat az Új Demokrata Párt, illetve a Szerb Királyság Megújhódási Mozgalom koalíciója is, míg az Orosz Párt kisebbségi lista egy mandátumot kap.

tartományi képviselőház
alakuló ülés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.