Ugrás a tartalomra

Gyivánovity Dániel lett a VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének új elnöke

2023.07.14
12:38
2023.07.14
20:00
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ székházában tartott sajtótájékoztatón Gyivánovity a terveivel kapcsolatban elmondta, folytatják a megkezdett munkát. Kiemelte: a cél a szabadkai helyi közösségek és Palics fejlesztése, a városmag megőrzése.

Május 20-án tartott közgyűlést a Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyesen, ahol ismét Pásztor Istvánt választották meg a párt elnökének. Ezt követően helyi szinteken is sor került a tisztújításra. Pénteken mutatták be sajtótájékoztatón az új szabadkai vezetőket.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke: „Az elmúlt négy hétben esténként ezeket a helyi szervezeteket jártuk el, beszélgettünk a párt tagjaival. És megejtettük a helyi tisztújítást. A tegnapi nap folyamán pedig megválasztásra került a VMSZ Városi Szervezetének 34 tagú tanácsa. És a 34 tagú tanács megválasztotta saját soraiból a Városi Szervezet kilenctagú elnökségét is."

A VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének új elnöke Gyivánovity Dániel lett. A szervezet alelnökei az elkövetkező négy évben pedig Góli Csilla, Magosi Zsuzsanna és Sövény Rudolf. Az elnökségi tagok dr. Bagi Boján, Dobó István, Matin Hajnalka, Nágel János és Tót Róbert.

Gyivánovity Dániel tíz éve a Vajdasági Magyar Szövetség tagja. Vállalkozó, korábban köztársasági parlamenti képviselő volt Belgrádban, most pedig államtitkár a Közberuházási Minisztériumban.

„Ugyanazt a politikát fogjuk képviselni Szabadkán, mint az elmúlt három évben. Ezek pedig a szabadkai helyi közösségek egyenlő és kiegyensúlyozott fejlesztése. Palics fejlesztése. És a városmag megőrzése. Mi a fejlődésért egy modern, élhető Szabadkáért dolgozunk. Mindenhol, minden szinten."

Gyivánovity Dániel, a VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének elnöke beszédében még hozzátette, a fejlesztéseket mindenképpen úgy fogják elvégezni a jövőben, hogy a város meg tudja őrizni jellegét és identitását.

Gyivánovity Dániel
Dr. Pásztor Bálint

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.