Ugrás a tartalomra

Iskolák felújításáról is döntött a tartományi kormány

2023.09.27
13:43
2023.09.27
16:39
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a tartományi kormány, ahol számos újvidéki és egyéb vajdasági beruházás támogatásáról döntöttek.

Határozatot fogadtak el arról, hogy 104,9 millió dinárt szánnak a vízellátó rendszerek felújítására, amely által biztonságosabb lesz a vízellátás Újvidék területén. A tartomány továbbá több oktatási intézmény felújítására is biztosít forrásokat. 25,1 millió dinárt kap az adai baraparti Cseh Károly Általános Iskola a tornaterem tetőszerkezetének felújítására, 14,7 millió dinárt pedig a gombosi József Attila Általános Iskola a tetőszerkezetének cseréjére. Emellett fejlesztések zajlanak majd két nagykikindai iskolában is tartományi forrásokból. Emellett 5,4 millió dinárt különítettek el a bácskossuthfalvi Otthon-Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Szociális Intézet kazánházának javítására. Igor Mirović a tartományi kormány elnöke és annak tagjai a nemzeti gyásznapra való tekintettel egyperces néma csenddel tisztelegtek a koszovói összetűzések során elhunyt áldozatokra.

tartományi kormány
Vajdaság Autonóm Tartomány

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.