Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira Belgiumban: Szerbia elkötelezett a feladatai teljesítése iránt, folytatja a reformokat

2024.01.15
20:38
Forrás
Facebook/Kovács Elvira
Újult erővel, tettrekészen vágok bele a 2024-es évbe, közös érdekeinket tartva szem előtt! - írja a Facebookon a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa.

Kovács Elvira az Európai Unió nemzeti parlamentjeinek uniós ügyekkel foglalkozó bizottsági elnökeinek találkozóján vesz részt Belgiumban. A VMSZ-es politikus közösségi oldalán azt közölte, felszólalásában elmondta, hogy Szerbia 2024-ben is elkötelezett a feladatai teljesítése iránt, folytatja a reformokat. Remélhetőleg közelebb vagyunk a célhoz, ami az ország normalizálása - vélekedett a szerb parlament európai integrációs bizottságának elnöke.

Kovács Elvira szerint fontos, hogy még a formális csatlakozás előtt élvezhessük az EU-tagság előnyeit, például a támogatások vagy a közös piac tekintetében. Kifejeztem reményemet, hogy Belgium, mint az Európai Unió egyik alapító tagja, és jelenleg elnöklő ország, támogatja Szerbia és a Nyugat-Balkán csatlakozását az EU-hoz - áll a VMSZ-es politikus bejegyzésében.

Kovács Elvira

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.