Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira lett az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében működő néppárti frakció egyik alelnöke

2024.01.22
12:36
2024.01.22
16:48
Forrás
Pannon RTV
Új vezetőséget választott az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében működő néppárti frakció.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében működő néppárti frakció alelnökének mások mellett Kovács Elvirát és Nacsa Lőrinc KDNP-s politikust nevezték ki, az új elnök pedig a horvátországi Davor Ivo Stier lett. Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, aki jelenleg Strasbourgban tartózkodik, a Pannon RTV-nek azt is elmondta, hogy milyen vajdasági magyarságot és Szerbiát érintő témái lesznek az Európa Tanács Közgyűlésének téli ülésszakán.

Kovács Elvira, alelnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Nagy megtiszteltetés és kihívás, hogy jómagam és Nacsa Lőrinc KDNP-s magyar képviselő is ebből a régióból, ha úgy tetszik a bővített magyar csapatból képviselni tudjuk az érdekeinket és oda tudunk szólni, hogy a kisebbségi jogok napirenden legyenek. Magát az ülésszakot illetően egy igen tartalmas ülésszak előtt állunk. A számukra talán a legjelentősebb, legközelebb álló téma a szerbiai előrehozott választások megfigyelése után készült jelentésről szóló vita.”

Kovács Elvira
Európa Tanács

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.