Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Szerbia az európai úton marad

2023.10.18
21:29
Forrás
Pannon RTV
A cél az uniós tagság, de közben Szerbia köthet gazdasági megállapodásokat más országokkal, például Kínával is - nyilatkozta a Szerbiai Parlament Integrációs Bizottságának elnöke a Közügyekben.

Annak ellenére, hogy Szerbia részt vett az Egy övezet, egy út fórumon, és szabadkereskedelmi megállapodást kötött Kínával, továbbra is az európai úton marad - mondta Kovács Elvira a Közügyekben. A Szerbiai Parlament Integrációs Bizottságának elnöke azt nyilatkozta, hogy az ország célja továbbra is a teljes jogú EU-tagság, de mivel nem látni, hogy ez konkrétan mikor válik valóra, az államvezetésnek az ország gazdasági érdekeit kell szem előtt tartani. Szerbia mint tagjelölt ország szabadon köthet megállapodásokat. Ezeket majd csak az esetleges csatlakozás pillanatában kell majd felbontania a harmadik országokkal. Brüsszel ugyan gyakran elégedetlen azzal, hogy Szerbia kínai kölcsönöket vesz fel, és hogy sok kínai beruházás valósul meg az országban, mégis inkább az Oroszországgal fenntartott baráti viszony jelent nagyobb problémát az Európai Unióhoz való csatlakozás szempontjából - mondta a politikus. Szerbia az unió felé tart, de elsősorban az ország és a lakosság érdekeit tartja szem előtt - hangsúlyozta a Közügyekben Kovács Elvira.

Európai Unió
Szerbia
gazdasági megállapodás
Kína

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.