Ugrás a tartalomra

Lemondott Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke

2023.08.22
19:31
Forrás
Euronews
A holland választásokon akar indulni - írja a Euronews.

Lemondott Frans Timmermans az Európai Bizottság alelnöke, hogy indulhasson a holland választásokon. Az alelnök feladatait a szlovák Maroš Šefčovič veszi át. Ursula von de Leyen bizottsági elnök elfogadta Timmermans lemondását és megköszönte munkáját. A holland politikus felelt eddig a Green Deal, azaz a zöld megállapodás programért. Az európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnök feladatait a szlovák Šefčovič veszi át. Ursula von der Leyen ideiglenesen rábízza az éghajlat-politika portfóliót is, amíg nem neveznek ki egy másik holland állampolgárságú bizottsági tagot erre a feladatra.

Frans Timmermans 2014-2019 között az Európai Bizottság első alelnökként a jobb szabályozásért, az intézményközi kapcsolatokért, a jogállamiságért és az európai uniós jogért volt felelős, majd az európai zöld megállapodásért vállalt felelősséget az Európai Bizottságban.

Frans Timmermans
Európai Bizottság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.