Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán volt konzuli fogadónap

2018.02.15
11:00
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Jól halad a határon túliak regisztrációja az áprilisi magyarországi országgyűlési választásokra - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Sarlay Péter szabadkai magyar konzul a magyarkanizsai fogadónapon.

A főkonzulátus munkatársai ezúttal valamivel több mint 90 honosítási kérelmet vettek át.

Sarlay Péter, szabadkai magyar konzul: „Mondhatom, hogy elégedettek vagyunk. Azt tapasztalom, amikor beszélek az emberekkel, akár itt, ezen a konzuli napon, hogy sokan szeretnének részt venni a választásokon. Azoknak, akik most, a napokban vagy az elmúlt hetekben tették le a magyar állampolgársági esküt, ugyancsak lehetőségük van arra, hogy a konzulátuson regisztráljanak, és nagyon szép számban ezt meg is teszik.”

konzul
Magyarkanizsa
regisztrálás

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.