Ugrás a tartalomra

Megkezdődtek a Szerbia számára fontos tárgyalások Párizsban

2024.04.08
12:03
2024.04.08
15:13
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt nyilatkozta újságíróknak a francia fővárosban Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić államfő Párizsból azt üzente, hogy az Emmanuel Macron francia elnökkel ma este esedékes közös sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentheti a Rafale vadászgépek beszerzését a Szerbiai Katonaság számára. A szerb államfő kétnapos franciaországi tartózkodásának elején a Dassault cég képviselőivel tárgyalt, amely a szóban forgó vadászgépeket gyártja, és az egyeztetések során nemcsak a Rafale vadászgépek beszerzéséről esett szó, hanem a jövőbeni további hadiipari együttműködésről is.

Vučić azt mondta, reményei szerint Macronnal az elkövetkező 15-20 napban szerződéseket írnak alá, és hozzáfognak azok megvalósításához. A szerb államfő úgy értékelt, hogy a Rafale vadászgépek beszerzése komoly erősítést jelentene Szerbiának.

Aleksandar Vučić
Párizs
Emmanuel Macron

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.