Ugrás a tartalomra

Megnyílt Szabadkán is a szavazóhelyiség

2019.05.26
07:05
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Reggel Szabadkán is megnyitotta az első szavazó Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán a szavazóhelyiséget.

A levélszavazatokat eközben folyamatosan fogadják, illetve azok, akik még nem vették át a levélcsomagot, felvehetik a mai nap folyamán egészen urnazárásig, azaz 19 óráig. Eddig járulhatnak az urnákhoz azok is, akik átjelentkeztek a Magyarország Szabadkai Főkonzulátusára az EP-választás napjára.

A szabadkai Főkonzulátuson az első szavazó 6 óra 14 perckor nyitotta meg pontosan a szavazóhelyiséget. Ezt megelőzően persze már érkeztek levélszavazatok is. 

Egy hölgy pontban reggel 6 órakor érkezett a szabadkai magyar főkonzulátus épületébe, ő azonban csak a levélszavazáshoz szükséges csomagot vette át, hogy később azt majd kitöltve és lezárva hozza vissza az épületbe.

Gönc Imre Budapestről jelentkezett át Szabadkára, ahol egyébként életvitelszerűen tartózkodik. Első szavazóként az volt a feladata, hogy a még üres urnát ellenőrizze, majd az erről készült jegyzőkönyvet és igazoló szelvényt aláírásával hitelesítse, majd elsőként dobhatta be a szavazólapot tartalmazó borítékot az urnába.

Gönc Imre, Budapest, Magyarország:
„- Milyen érzés volt első szavazóként belépni a helyiségbe?
- Furcsa. Gondoltam már lesz valaki.
- Hanyadik alkalommal vesz részt választáson?
- Már nem először. Az európain se. Én már 20 éve állampolgár vagyok.”

Ezt követően folyamatosan érkeztek az átjelentkezéssel szavazók, illetve a levélben szavazók is. Összesen 585 fő regisztrált Szabadkára a külképviseleti névjegyzékbe. Vizi László, elnök, Külképviseleti Választási Iroda: „Annak érdekében, hogy folyamatos és zökkenőmentes legyen a szavazás, 3 munkaasztalt alakítottunk ki és 5 szavazófülkében élhetnek szavazójogukkal a választópolgárok.”

A levélben szavazó vajdasági magyar állampolgárok a mai nap folyamán is felvehetik a levélcsomagot, illetve le is adhatják azt a szabadkai Magyar Főkonzulátuson és a belgrádi Magyar Nagykövetségen este 19 óráig.

főkonzulátus
szavazóhelyiség
Szabadka

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.