Ugrás a tartalomra

Nagykoalíció irányítja Zentát

2012.07.14
08:23
A Vajdasági Magyar Szövetség, a Demokrata Párt, a Szerbiai Egyesült Régiók és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt–Szerbiai Szocialista Párt koalíció alkotja a hatalmat Zentán
A Vajdasági Magyar Szövetség, a Demokrata Párt, a Szerbiai Egyesült Régiók és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt–Szerbiai Szocialista Párt koalíció alkotja a hatalmat Zentán. Az erről szóló szerződést tegnap este írták alá a zentai Városházán. A koalíciós szerződést a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Ceglédi Rudolf, a Demokrata Párt nevében Zsíros-Jankelić Anikó, a Szerbiai Egyesült Régiók nevében Sándor József, a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt–Szerbiai Szocialista Párt koalíció nevében pedig Tolmácsy Géza látta el kézjegyével. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rEPIWTptDYE A 29 fős Községi Képviselő-testületben a hatalmi koalíciót 26 képviselő alkotja majd (a Vajdasági Magyar Szövetség 12, a Demokrata Párt 10, a Szerbiai Egyesült Régiók 3 és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt–Szerbiai Szocialista Párt koalíció 1 képviselőjével), a mindössze 3 fős ellenzékkel szemben (a Magyar Polgári Szövetség képviselőivel). Zenta polgármesterét, alpolgármesterét és a Községi Tanács tagjait hétfőn nevezik ki.
Városháza
Zenta
kkt
szerződés
nagykoalíció

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.