Ugrás a tartalomra

Nincs meglepetés: kettejük közül kerül ki az új amerikai elnök

2024.03.13
10:50
Forrás
RTS, hirado.hu
Joe Biden és Donald Trump között dől el, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A régi riválisok idén november 5-én tehát ismét találkoznak az amerikai elnökválasztáson.

1912 óta ez lesz az első alkalom, hogy két amerikai elnök indul a posztért.

A helyi média jelentése szerint Biden keddre 1968 pártdelegált támogatását szerezte meg, így biztosította helyét a Demokrata Párt elnökjelöltjeként. A 81 éves elnöknek nem volt kihívója a pártban, így biztos volt, hogy ő lesz a demokrata párti jelölt. Hivatalosan augusztusban, az Illinois állambeli Chicagóban választják majd meg elnökjelöltnek.

Trump is keddre szerezte meg a Republikánus Párt elnökjelöltségéhez szükséges delegált támogatását 1215 támogatóval. A 77 éves Trump maradt az egyetlen republikánus jelölt, miután minden kihívója visszalépett. A Republikánus Párt hivatalos jelöltállító egyezménye júliusban lesz a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban.

Az eredmény tehát azt jelenti, hogy az amerikai választók nyolc hónap múlva a 2020-as elnökválasztás visszavágójával néznek szembe.

Donald Trump
Joe Biden
amerikai elnök

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.