Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

2024.04.19
19:43
2024.04.19
19:59
Forrás
Pannon RTV
Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

A magyar kormányfő kiemelte: a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre, a háborúpárti baloldalnak. Akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. A békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak - hangsúlyozta.

„Úgy tűnik, ránk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot. Barátaim, de van még ennél nagyobb feladat is. Brüsszelben ma háborúpárti többség van. Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja. Mindenki részéről és minden felől háborús készülődést látok. A NATO-főtitkár NATO-missziót akar fölállítani. Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba. Beszélek velük, hallom őket, a háborút a saját háborújuknak tekintik, és a saját háborújukként is vívják.”

Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát. Meg kell védeni a gazdasági eredményeinket. Meg kell védeni a családjainkat és különösen is a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amelyet ma kibocsátunk - mondta Orbán Viktor.

Az elmúlt két évben Magyarországnak ki kellett gazdálkodnia a háborús energiaárakat, mert a házakat és a lakásokat fűteni kell, a gazdaságot, az ipart működtetni kell, mondta Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter arra is kitért, hogy Magyarország egyetlen olyan lépést sem tett, amely belevitte volna az országot az orosz-ukrán háborúba.

„Mindenfajta nyomásgyakorlás, mindenfajta fenyegetőzés, és mindenfajta zsarolási szándék ellenére kívül tudtuk tartani a háborún Magyarországot. Nem sodródtunk bele a háborúba, és megtudtuk őrizni Magyarország és a magyar emberek biztonságát. Pedig volt és van is nyomás rajtunk bőven, kívülről és belülről egyaránt.”

Hozzátette, Magyarország az egyetlen, amely soha nem szállított a háborúba újabb emberáldozatokat okozó, és a háborút időben vagy térben kiterjesztő fegyvereket. A béke iránt egy szuverenista és jobboldali fordulat kell Európában, és ehhez a Fidesznek, mint Európa legerősebb politikai családjának hozzá kell járulnia, emelte ki Szijjártó. Minél többen leszünk az Európai Parlamentben, annál jobban hozzá tudunk ehhez járulni, mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Június 9-én tehát a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz, vissza kell térni a józan ész talajára és véget kell vetni a világháborús készülődésnek - zárta gondolatait.

Orbán Viktor
Fides-KDNP
Fidesz
Magyarország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.