Ugrás a tartalomra

Péterrévén ért véget Koncz Zsófia vajdasági körútja

2023.12.05
11:03
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Tegnap Péterrévén ért véget Koncz Zsófia magyar energiaügyi miniszterhelyettes vajdasági körútja. A helyi tanoda és tájház meglátogatása után a Nagycsaládos Házban egy lakossági fórummal zárult a VMSZ péterrévei kampányrendezvénye.

Három évvel ezelőtt négy munkatárssal és a Prosperitati Alapítvány támogatásával nyitotta meg kapuit Péterrévén a Tanoda, ahol ma már 15-en segítik a csoportos és egyéni fejlesztő foglalkozások megtartását. Ezt az intézményt és a Csasznyi-család által létrehozott tájházat is bejárták a politikusok. A Nagycsaládos Házban pedig lakossági fórum volt.

Kovács Elvira, köztársasági képviselőjelölt, VMSZ: „Rendkívül fontos megtalálni december 17-én azt a fél órát, amivel erősíteni tudjuk a magyar érdekképviseletet ahhoz, hogy a különböző elképzeléseink, terveink, a művelődési életünk, civil szervezeteink meg tudjanak maradni, illetve hogy mi itthon érezzük magunkat továbbra is. Az egyetlen magyar vajdasági lista támogatására kérünk mindenkit december 17-én a hatos szám bekarikázásával mindkét listán.”

A Vajdasági Magyar Szövetség a lakossági fórumokon igyekszik választ adni a helyiek problémáira.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „Ma itt Péterrévén vagyunk, tudjuk azt, hogy itt az elmúlt években a közbiztonság hatalmas problémát okozott, itt nincs rendőrállomás például. Ezek olyan ügyek, amelyeket a Vajdasági Magyar Szövetségen kívül más nem vállal föl, és van, hogy 5, 10, 15 évig tart elérni egy-egy eredményt valamire vonatkozóan, de mi ebben kitartóak vagyunk, és ha mi nem kopogtatnánk az ajtókon, akkor ezt helyettünk senki más nem tenné meg.”

Koncz Zsófia magyar energiaügyi miniszterhelyettes hangsúlyozta, a VMSZ sikeresen fogja össze a vajdasági magyarságot. „Nagyon-nagyon fontos az, hogy a VMSZ listáját tudják támogatni majd a magyar emberek, és ezt az összefogást a jövő héten is tudjuk képviselni, mert tényleg egy hihetetlen közösség van itt, és nagyon hálás vagyok azért, hogy én is itt lehettem a mai nap.”

A látogatásokon jelen volt és a lakossági fórumon is részt vett a Fidesz péterrévei származású európai parlamenti képviselője, Deli Andor is.

Választások 2023
Péterréve
Vajdasági Magyar Szövetség
Dr. Pásztor Bálint
VMSZ
Koncz Zsófia
Kovács Elvira

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.