Ugrás a tartalomra

Regionális lakossági fórumot szervezett a VMSZ Adán

2023.12.02
07:38
2024.04.17
13:11
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa, Zenta és Ada köztársasági és tartományi képviselőjelöltjei is bemutatkoztak a péntek délután megrendezett eseményen.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke és Juhász Bálint, a VMSZ tartományi listavezetője is felszólalt és szavazásra buzdította a jelenlévőket. 

Péntek délután az adai Park Hotelben mutatkoztak be az azok a köztársasági és tartományi képviselőjelöltek, akik a Tisza-mentét képviselik majd, és a VMSZ színeiben indulnak a december 17-ei választásokon. Zenta vonatkozásában az oktatás területén szeretnének majd jelentős fejlesztéseket eszközölni.  

Burány Hajnalka, tartományi képviselőjelölt, Vajdasági Magyar Szövetség: „Zenta vonatkozásában nagyon fontos az zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium férőhelyeinek megnövelése, amire a tervek már megvannak, a folyamat már elindult, a telek vásárlás már megtörtént, és izgatottan várjuk, hogy beinduljanak a munkálatok.” 

Magyarkanizsán is több, a tartomány által is támogatott beruházás valósult már meg, az egyik legjelentősebb a Kispiac-Ludas közötti út, de a helyi oktatási intézményeket is folyamatosan fejleszteni tudták a tartományi VMSZ-es érdekképviseletnek köszönhetően. 

Kónya Róbert, tartományi képviselőjelölt, Vajdasági Magyar Szövetség: „Folyamatban van jelenleg a kispiaci kultúrotthonnak a felújítása, amely a tetőszerkezet cseréjét magába foglalja, a hűtés, fűtés korszerűsítését, a padló csere is ebben benne van. Ha továbbhaladunk Magyarkanizsára, akkor beszélhetünk a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézménynek a fejlesztéséről, ami az elmúlt négy évben valósult meg.” 

A Vajdasági Magyar Szövetségnek köszönhetően az elmúlt években Ada község területén is sikerült a kultúra, az oktatás és az egyház területén is fejlesztéseket véghez vinni. Emellett tervekből is akad bőven. 

Tóbiás József, köztársasági képviselőjelölt, Vajdasági Magyar Szövetség: „Az, ami stratégiailag nagyon fontos egyéb más infrastrukturális fejlesztések mellett az az ivóvíz, illetve a kommunális hulladék elszállításának a problémáját megoldani, hogy végre egyszer fel tudjuk számolni a szeméttelepet, ami – lehet mondani – az egyik szégyenfoltja községünknek. Ebben is nagyon jó úton haladunk.”  

Tartományi szinten fontos a magyar érdekképviselet, hiszen számos pályázási lehetőség van. Emellett Juhász Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője elmondta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség által indított Prosperitati Alapítványnak köszönhetően számos beruházás, fejlesztés valósulhatott meg az idei évben.  

Juhász Bálint, tartományi listavezető, Vajdasági Magyar Szövetség: „Nagyon fontos, hogy párhuzamos fejlődési lehetőség legyen a tartományban, úgy a mezőgazdaság, mint a vállalkozói szektor, az oktatás, a kulturális élet, a civil szektor vonatkozásában. Úgy, mint a Prosperitati Alapítványnál, ami körülbelül 6 milliárd dinár fejlesztést hozott a Tisza-menti régióba. Ez több mint 4000 nyertes pályázatot jelent.”

A Vajdasági Magyar Szövetség programjában nagy szerepet kapnak a Tisza-menti községek, hiszen itt él tömbben a magyarság.  

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Azt szeretnénk elérni, hogy szerbiai és tartományi költségvetési eszközök érkezzenek ide, ebbe a három önkormányzatba, hasonló módon, ahogy az történt a múltban is, annak érdekében, hogy az önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek a megvalósításához országos eszközöket is rendelni tudjunk, ehhez az szükséges, hogy a vajdasági magyar közösség a VMSZ képében erős parlamenti és kormányzati érdekképviselete legyen Belgrádban, illetve Újvidéken.” 

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, bízik abban, hogy december 17-én a vajdasági magyarság felsorakozik a VMSZ mellé. 

Ada
VMSZ
Magyarkanizsa
Burány Hajnalka
Kónya Róbert
Tóbiás József
Prosperitati Alapítvány
Vajdasági Magyar Szövetség
Dr. Pásztor Bálint

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.