Ugrás a tartalomra

Szabadka Polgári Mozgalma több dologgal is elégedetlen Szabadkán

2023.06.21
13:11
2023.06.21
16:33
Forrás
Pannon RTV
Sajtótájékoztatón adott hangot elégedetlenségének Szabadka Polgári Mozgalma a városban és környékén tapasztalható állapotokról.

Véleményük szerint a palicsi akvapark 15 millió eurós költsége többszörösen túlszárnyalja az ilyen létesítmények kiépítéséhez szükséges pénzeszközöket. Maglai Jenő arról beszélt, hogy 2,5 millió eurótól legfeljebb 4 millióba kerülnek az ilyen méretű akvaparkok. A mozgalom elnökségi tagja szerint az a mintegy 2400 eurós havi bérleti díj sem reális, amennyiért az önkormányzat ki akarja adni a létesítményt. Maglai szót ejtett még a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményről is. Az igazgató és a műszaki igazgató hozzáértését kérdőjelezte meg az óvodák általános állapota, és a központi konyha kiépítésének kapcsán, amelyen 5 éve folynak a munkálatok és 51 millió dinárt emésztettek fel, ennek ellenére még távol áll a befejezéstől. Maglai Jenő a közbiztonság kapcsán a Szabadkán és a környékbeli erdőkben, illetve a Magyarkanizsa Községben ismét egyre nagyobb számban megjelenő migránsok és lövöldözések témájáról beszélt. A szerb rendőrség és a katonaság meg tudná állítani az illegális bevándorlókat a déli határon, de hiányzik a politikai akarat hozzá.

Maglai Jenő, elnökségi tag, Szabadka Polgári Mozgalma: „Ez, a menekültek nagyarányú beáramlása Szabadkára, illetve a határ menti zónákba, nem véletlen. Ez csak akkor történhet meg, ha az állami szervek is részt vesznek. Ez egy állami biznisz, egy állami vállalkozás. Óriási pénzekről van szó, az emberkereskedelem egy nyereséges biznisz és ebben benne vannak az állami hivatalok. Különben nem jöhetnének itt tíz- és százezrével a migránsok Szabadka, illetve Kanizsa környékére. Ameddig nem lesz hatalomváltás, addig ez a helyzet fenn fog állni.”

Szabadka
Szabadka Polgári Mozgalma
Maglai Jenő

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.