Ugrás a tartalomra

Számos téma az MNT pénteki ülésén

2023.09.20
11:59
2023.09.20
15:58
Forrás
Pannon RTV
Költségvetés-módosítás, oktatási és kulturális témák is várhatóak a Magyar Nemzeti Tanács 8. rendes ülésén pénteken - jelentette be Fremond Árpád az üléssel kapcsolatos sajtótájékoztatóján.

Az MNT elnöke egyéb, a nemzeti tanács munkájával kapcsolatos információkat is megosztott a sajtóval.

160 millió dinárt hagyott jóvá a Tartományi Kormány a Magyar Szó Lapkiadó Kft. részére, emiatt történik a költségvetés módosítás a Magyar Nemzeti Tanács következő ülésén. Az összeg belekerül az MNT költségvetésébe, és onnan jut majd az lapkiadóhoz - ismertette a részleteket Fremond Árpád, az MNT elnöke.

„A Magyar Szó székházában egy multifunkcionális terem, illetve egy konferenciaterem létrehozására kerül majd sor az elkövetkezendő időszakban. A nyomdacsarnok építési munkálatai befejeződtek, tehát a nyomdát teljes egészében ki tudták helyezni abból az épületkomplexumból, amiben most tevékenykednek. Így indulhatott meg ez a következő fázis, és így teremtődtek meg a feltételek az újvidéki székház további fejlesztéséhez.”

A pénteki ülés 89 napirendi pontja között szerepel majd a többi között a kis létszámú osztályok jóváhagyása, intézmények munka-, és pénzügyi beszámolói, és igazgatóválasztások is. Fremond Árpád egyéb, az MNT hatáskörébe tartozó aktualitásokról is beszámolt.

„Szeptember végén jönnek ki a pályázati eredményeink, az Európa Kollégium férőhelyeire vonatkozó pályázatra 166 fő pályázott, és abban bízunk, hogy a héten már meg tudjuk jelentetni az eredményeket. Az ösztöndíjpályázatra az elsős hallgatók számára 293-an pályáztak, folyamatos az elbírálás, és abban bízunk, hogy szeptember végére ez meg is fog történni. A demonstrátori ösztöndíjpályázatra 145-en jelentkeztek, szintén szeptember végén szeretnénk eredményt hirdetni.”

Az MNT támogatásával diplomahonosításra is van lehetőség, az aktuális pályázatra 35-en jelentkeztek, október elején derül ki az eredmény - emelte ki Fremond. A Magyar Nemzeti Tanács Vajdasági Jogászösztöndíj Programjára 17 egyetemista pályázott.

Költségvetés-módosítás
oktatás
kultúra
Fremond Árpád
tartományi kormány
Magyar Szó Lapkiadó Kft.

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.