Ugrás a tartalomra

Szerb-magyar-osztrák egyeztetés Bécsben

2023.07.07
08:01
Forrás
Szerbiai RTV
Háromoldalú csúcstalálkozón vesz ma részt Bécsben Aleksandar Vučić. A szerb államfő Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Karl Nehammer osztrák kancellárral egyeztet.

Vučić Instagram profilján azt írta, számos fontos gyűlésen vesz majd részt az osztrák fővárosban, amelyekre Bratislav Gašić, szerb belügyminiszter, Ivica Dačić szerb külügyminiszter, valamint Nebojša Rodić, Szerbia ausztriai nagykövete kíséri majd el.

A szerb államfő estére pedig már Belgrádban a Béke villában Edi Ramával ül tárgyalóasztalhoz. Az albán miniszterelnök Prištinából érkezik a szerb fővárosba, ahol Vjosa Osmanival, az ideiglenes prištinai intézmények elnökével és más koszovói politikussal találkozott. A belgrádi kétoldali megbeszélés után Aleksandar Vučić és Edi Rama sajtótájékoztatót tart.

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.