Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: az ENSZ-nek meg kell sokszoroznia a terrorellenes küzdelemre fordított erőforrásait

2024.02.08
18:58
2024.02.08
19:04
Forrás
MTI
Az ENSZ-nek meg kell sokszoroznia a terrorellenes küzdelemre fordított erőforrásait - hangsúlyozta Szijjártó Péter New Yorkban.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a béketeremtés mellett a terrorellenes fellépésnek az ENSZ legfontosabb feladatai között kell szerepelnie, hiszen "a valaha volt legsúlyosabb terrorfenyegetéssel nézünk szembe a világon". Szijjártó hozzátette, Magyarország fontos szerepet játszik a globális terrorellenes küzdelemben, hiszen New York mellett Budapesten tevékenykedik az ENSZ terrorellenes hivatalának második legnagyobb egysége. A terrorfenyegetettség nem az Izraelt ért brutális terrortámadással kezdődött, már korábban nagyon magas szintet ért el Afrikában, a Közel-Keleten, Délkelet-Ázsiában, sőt Európában is, Nyugat-Európában pedig a migrációs hullámok következményeként párhuzamos társadalmak alakultak ki - magyarázta a miniszter. Szijjártó úgy fogalmazott, a terrorszervezetek kihasználják az illegális migrációt, azt, hogy az ellenőrizetlen tömegekben el tudják rejteni terroristáikat. Ha Európára migrációs hullámok "zuhannak rá", az megnöveli annak kockázatát, hogy terroristák jutnak be. Reményei szerint az illegális migrációs hullámok féken tartásával a terrorkockázat csökkenthető.

Szijjártó Péter
ENSZ
terrorellenes
New York

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.