Ugrás a tartalomra

A tiszaszentmiklósi magyarok csaknem egyharmada adta át levélszavazatát

2018.04.05
09:53
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi parlamenti választások előtti kampányrendezvényt tartott szerdán a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete Tiszaszentmiklóson.

Tiszaszentmiklóson valamikor sokkal több magyar élt, ma a falu magyar lélekszáma mintegy 300. Őket várták a szerda esti lakossági fórumra, amelynek fő témája a vasárnapi magyarországi parlamenti választás volt. Bacsó Zoltán szerint a jelenlegi magyar kormány megérdemli, hogy rá szavazzon az itteni magyarság. „Örülök annak, hogy ez a kormány így támogatja a határon túli magyarokat, mint anyagilag, mint morálisan. Szerintem ez megéri azt, hogy erre a kormányra szavazzunk.”

A VMSZ tiszaszentikósi helyi szervezete aktívan részt vett a választási kampányban, mert fontosnak tartja, hogy a Fidesz-KDNP kormány továbbra is hatalmon maradjon az anyaországban. Törtei János, tiszaszentmiklósi elnök, VMSZ: „Azért fontos, mert tudjuk, hogy a Prospetitatin keresztül is, amit a magyar kormány támogat, jó páran nyertek pályázatokat. Ez az épület a hátunk mögött is a magyar kormány által lett felújítva, és bízunk benne, hogy ha marad a magyar kormány, akkor újabb lehetőségek nyílnak számunkra, amit a tiszaszentmiklósi magyarság ki tud használni.”

A plébánia hittanterme mellett a faluban a templomot is felújítják, megújul az óvoda, új egyesületi székházat szeretne vásárolni a Piros Tulipán civil szervezet. Az emberek dolgoznak, építkeznek.  Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Ebben a kis faluban, ha csak ezekre a dolgokra figyelünk oda, akkor is látjuk, hogy olyan komoly változások történtek az elmúlt években, amelyekre soha nem lett volna korábban példa, hála a magyar kormány elkötelezettségének, nemzetben való gondolkodásának.”

A tiszaszentmiklósi magyarok közül mintegy százan éltek a magyar parlamenti választáson való részvétel lehetőségével és adták át levélszavazatukat a VMSZ helyi aktivistáinak.

Tiszaszentmiklós
magyarországi
választás
Hajnal Jenő

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.