Ugrás a tartalomra

Várhelyi Olivér: A EU-bővítésnél az akarat és az eredmény a fontos

2023.08.31
15:54
Forrás
Tanjug
Charles Michel kijelentésére reagált.

Üdvözlendő Charles Michel, az Európai Tanács elnökének bejelentése az Európai Unió 2030-as esetleges bővítéséről, de nem a dátumok, hanem az akarat és az eredmények a fontosak - jelentette ki Toledóban Várhelyi Olivér, az Európai Unió bővítési biztosa. Michel kijelentését, miszerint az Európai Uniónak 2030-ra készen kell állnia a bővítésre, beleértve a nyugat-balkáni országokat is, Várhelyi elmondta, az Európai Bizottság mindig készen áll arra, hogy javaslatot terjesszen elő ennek előmozdítása érdekében. Várhelyi úgy gondolja, a bővítés nem dátum kérdése, hanem az EU, de a nyugat-balkáni partnerországok, a tagjelöltek akaratának és az előfeltételek teljesítésének kérdése is – nyilatkozta a bővítési biztos.

Várhelyi Olivér
EU-bővítés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.