Ugrás a tartalomra

A VMSZ választási listáján kiváló szakemberek szerepelnek, akik tudásukat a közösség javára fordítják

2023.11.25
09:25
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Édes napok - a cukorbetegségről közérthetően címmel szervezett egészségügyi előadást és politikai lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség Bajmokon. A helyszínen vérnyomás-, és vércukorszint mérésre is volt lehetőség.

A cukorbetegség megelőzéséről, szövődményeiről, illetve a magas vérnyomás veszélyeiről hallhattak előadást Bajmokon a VMSZ szervezésében.

Kollár Jenő, Bajmok: „Két-három orvos van meghívva, jótanácsokkal láttak majd el minket.” 

Az érdeklődőket Bagi Boján, a Szabadkai Közkórház Aneszteziológiai és Reanimációs Osztályának vezető főorvosa, Gál Kovács Loretta gyógyszerész és Úri Emese, a Zombori Egészségház igazgatója tájékoztatta. Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, kiemelte, a párt tagjai és jelöltjei között nagyon jó szakemberek vannak, akik a tudásukat a közösség javára fordítják.

Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „A programsorozat lényege, hogy a szakmai tudásukat használva a magas vérnyomásról, a cukorbetegségről és annak szövődményeiről beszéljenek. Persze nem utolsó sorban választási kampány lévén a VMSZ választási programját is bemutatjuk, annak külön az egészségügyi részére koncentrálva.”

Bájity Borisz, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje elmondta, rendkívül fontos az, hogy politikusként meghallgassák az emberek igényeit, mert csak így tudnak segítséget nyújtani nekik.

Bájity Borisz, köztársasági parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „Úgy gondoljuk, hogy továbbra is úgy kell csinálni, hogy a politika lentről épüljön, és a közösséget szolgálja. Ilyen értelemben azért vagyunk itt, és ezt továbbra is nagyon fontosnak gondoljuk, a közösség szolgálását.”

Az est végén szaktanácsadást is kaptak a helyiek, illetve feltehették politikával kapcsolatos kérdéseiket.

cukorbetegség
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Bajmok
Bájity Borisz

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.