Ugrás a tartalomra

Vučić: A szerb nép stratégiai érdeke a béke

2023.08.03
19:01
2023.08.03
19:44
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb államfő Milorad Dodikkal és Željka Cvijanovićtyal tárgyalt.

A szerb nép stratégiai érdeke, hogy megőrizzük a békét Szerbiában és a Boszniai Szerb Köztársaságban is - mondta Aleksandar Vučić Bosznia-Hercegovinában tett látogatása alkalmával. A szerb államfő Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnökével és Željka Cvijanović bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagjával megtekintette a Srbac községben felépült új óvodát, ahová 200 gyermek járhat. Az óvoda felépítése valamivel több mint 1 millió euróba került, amit Szerbia és a boszniai Szerb Köztársaság közösen finanszírozott.

Hozzátette, hogy a gazdasági helyzet nem egyszerű, ami az ukrajnai háború és a politikai nyomásgyakorlás következménye. Tudjuk, a boszniai Szerb Köztársaságot úgy akarják majd feltüntetni, hogy az nem képes fennmaradni, és valami külső erő, nagyhatalom segítségére szorul, nekünk pedig ezért könyörögnünk kellene. Szerbia mindig is támogatni fogja a népét és a boszniai Szerb Köztársaságot - fogalmazott Vučić.

Milorad Dodik
Željka Cvijanović

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.