Ugrás a tartalomra

Erős vízsodrás! Lecsapott a magyar női vízilabda-válogatott

2022.06.21
07:10
Forrás
Nemzeti Sport, MTI
Magyarország–Kolumbia 35–4. Könnyed győzelemmel kezdődött a magyar csapatnak a vb.

Nagy különbségű győzelemmel melegített be a magyar női pólócsapat Kolumbia ellen.

Megkezdte szereplését a budapesti vízilabda-világbajnokságon a magyar női válogatott, és könnyed játékkal több mint harmincgólos győzelmet aratott a szerény képességű Kolumbia ellen. Folytatás szerdán, Olaszország ellen.

A magyar női pólósok bemutatkoztak a világbajnokságon. A magyar válogatott játékosait különösebben nem foglalkoztatta az ellenfél ereje, megállás nélkül zakatoltak, és az ment ritkaságszámba, ha a magyar lányok támadása nem góllal végződött.

A magyarok már az elején akkor fordultak le az ellenfélről, amikor akartak, ráadásul a kolumbiaiak látványosan kezdtek elfáradni, így a magyar csapat már 20–2-re vezetett a mérkőzés felénél járva. Bíró Attila arra is figyelt, hogy a tizenhármas keretből mindenki játéklehetőséget kapjon a nyitányon, a játékosok pedig arra, hogy mindenki lőjön gólt. A legeredményesebb játékos a hat gólig jutó Rybanska Natasa volt. 

A magyar válogatott 35–4-re ütötte ki ellenfelét. Szerdán az olaszok elleni mérkőzésen várhatóan a győzelem is hasonlóan rutinszerű lesz, még ha ekkora különbségre a folytatásban már nem is számíthatunk. 

A két együttes korábban sosem találkozott a vízben, de a nyitány semmi jót nem ígért a dél-amerikaiaknak, akik jóval gyengébb játékerőt képviselnek, mint Bíró Attila szövetségi kapitány csapata.

A vb-újonc kolumbiaiak a késő esti mérkőzésen már 23 másodperc elteltével hátrányban voltak a center Parkes Rebecca találata nyomán, utána pedig majdhogynem számolatlanul estek a magyar gólok. Az egyenlőtlen küzdelmet jól jellemezte, hogy a magyar alakulat tíz perc alatt tíz alkalommal vette be a kolumbiai kaput, a csapatkapitány Keszthelyi Rita második góljával pedig már tíz volt közte (12-2).

Mintegy kétezer magyar szurkoló szájából harsant fel hol a "Ria, Ria, Hungária!", hol a "Hajrá, Magyarország!", a legnagyobb erővel akkor, amikor a nagyszünet előtt közvetlenül Rybanska negyedszer is betalált, 20-2-re alakítva a félidei eredményt.

A folytatást is az egyoldalúság jellemezte, sorjáztak a szebbnél szebb, kivétel nélkül könnyed gólok. Amikor a honosított Mahieu Geraldine 28-2-re alakította az állást, minden magyar mezőnyjátékos elmondhatta magáról, hogy legalább egyszer eredményes volt. A legeredményesebb pedig a 35 gólból hatot vállaló Rybanska Natasa lett.

"Két célunk volt a találkozó előtt, az egyik a győzelem, ezt persze tudtuk, hogy sikerülni fog, a másik pedig, hogy mindenki szerezzen gólt, ez is összejött. A kolumbiaiak meglepően szervezetten játszottak, szerintem ők is elérték a céljukat, az ő szemszögükből nézve nem szenvedtek túlzó vereséget. Azt gondolom, a délelőtti kétórás edzéssel együtt, ennek így komoly sportértéke van" - mondta a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány.

A magyar válogatott szerdán az olaszokkal, pénteken a kanadaiakkal játszik 21 órától a Margitszigeten.

magyar
női
vízilabda
válogatott
Kolumbia
vizes vb

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.