Ugrás a tartalomra

Foci éjjel-nappal

2023.11.25
16:51
2023.11.25
20:06
Forrás
Pannon RTV
Aki szereti a focit, az éjjel-nappal is szeretheti. Erre pedig alkalmat is nyújt az idei 2023 perces labdarúgótorna Zentán a sportcsarnokban, ahol 2023 percig rúghatják a bőrt a játékosok.

Szombat délelőtt a kezdőrúgást követően elrajtolt a torna. A zentai sportcsarnokban több mint 33 órán keresztül zajlanak a mérkőzések. Az idei labdarúgó tornán 33 csapat mérkőzik meg.

A 2023 perces focitorna első mérkőzését a csantavéri Kiscsapat és a Gólvágók nyitotta meg.

Erdélyi Áron, játékos, Gólvágók, Csantavér: „Idén vagyunk először. Készülni nem volt nagyon időnk. A vége felé jelentkeztünk, de mindent bele fogunk adni, hogy a top 3-ban végezzünk.”

Krunc Mario, játékos, Kiscsapat, Csantavér: „Szerintem egy nagyon kreatív esemény. Nyilván nagyon szeretjük a focit és ez pluszban rátesz, hogy éjjel-nappal kell játszani.”


Pósa Krisztián, játékos, Favágók, Zenta: „Én nagyon jó kedvvel érkeztem ide. Reméljük, hogy nagyon jó lesz. Reméljük, jó meccsek is lesznek. Meglátjuk.”

Az idei labdarúgótornára rekordszámú, 33 csapat nevezett be a Kárpát-medence több területéről is. A mérkőzések 20 percesek, 10 perces félidőkkel.

Sörös Andor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke: „Ez a rendezvény anno 2016-ban kezdődött Bácsfeketehegyen, akkor még sokkal kisebb rendezvény volt és a neve 2016 perces foci volt. Miért 2016 vagy 2023 perces? Azért mert 2023 percen át folyik a foci megállás nélkül. Ez volt az akkori koncepció és ez a mostani. Valójában ugyanezt várhatjuk most a hétvégén is.”

A mostani esemény rendkívül különleges - emelte ki köszöntőjében dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke.

„Az idei év különlegessége, hogy egy hatalmas évfordulón kerül megrendezésre, ugyanis napra pontosan 70 évvel ezelőtt volt az angol-magyar 3:6 vagy 6:3, ahogy ez a magyar történelembe bevonult. A londoni Wembley stadionban történt, ahol a magyar aranycsapat megverte 6:3-ra az angolokat, ami Anglia első veresége volt a Wembley stadionban. A nagy öregek nyomdokaiba lépve a mai fiatalok itt a zentai sportcsarnokban rúghatják a bőrt ezen a rendezvényen.”

A torna vasárnap a délutáni órákban zárul. Kiderül majd ki a legjobb góllövő, de a legjobb kapust is megválasztják. A díjazottak jutalomban részesülnek.

labdarúgás
Zenta
Sörös Andor
Dr. Pásztor Bálint

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.