Ugrás a tartalomra

Futással a boldogabb gyermekkorért

2021.10.01
18:26
2021.10.01
21:02
Forrás
Pannon RTV
Közel négyszáz Zenta községi általános iskolás állt rajthoz a Vöröskereszt helyi szervezete által megszervezett futórendezvényen péntek délután.

Barna Elena a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola színeiben 200 méteres távon állt rajthoz és harmadikként ért célba a zentai városi stadionban megrendezett versenyfutáson.

Kolompár Viktória a dobogó legfelső fokára állhatott fel korosztályának kategóriájában.
„Első helyezett lettem, pedig nem készültem erre a versenyre. Nagyon szeretek futni.”

A Boldogabb Gyermekkorért nevet viselő futamot több mint 30 éve hívta életre a zentai Vöröskereszt, amelyhez évről évre egyre több általános iskolás diák csatlakozik, ezáltal a szervezet egyik legnépszerűbb és legtömegesebben látogatott rendezvényévé vált az esemény – emelte ki Đukić Teodóra, a Vöröskereszt zentai szervezetének munkatársa.

„Az a célja, hogy egészséges életmódra neveljük a gyerekeket és a szülőknek ezzel próbáljuk megmutatni azt, hogy vezessék el a gyermekeiket, hogyha még ezt nem tették meg, hiszen fontos a testmozgás és a célja még, hogy ezzel segíthetünk másokon, olyan gyermekeken is, akiknek szükségük van a segítségre.”

Egyébként a rendezvényen 9 kategóriában hirdettek versenyt és az esélyegyenlőség jegyében a különleges bánásmódot igénylő gyermekek is részt vettek rajta.

Zenta
Vöröskereszt
Đukić Teodora

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.