Ugrás a tartalomra

Jobbnál jobbak a fiatal vajdasági birkózók

2023.06.12
12:58
2023.06.12
16:07
Forrás
Pannon RTV
Több mint 160 résztvevője volt a bácsfeketehegyi Meggynapok alkalmából megszervezett birkózótornának.

A helyi sportcsarnokba Szerbiából 15 csapat érkezett, ahol az óvodás korosztálytól a végzős általános iskolásokig mérettettek meg a sportreménységek.

Nyolc hónapja működik a birkózóiskola Kishegyes községben és máris sikerült egy országos ezüstérmet szereznie a klubnak. Az U15-ös korosztályban Balog Stevan remekelt.

„- Mi kell ahhoz, hogy valaki jól csinálja?
- Hogy csinálja és hogy koncentráljon az edzőre.
- Egyébként az edzéseken kívül szabadidődben készülsz valamilyen módon, valamilyen aktivitással?
- Futással meg súlyzókkal.”

Az idősebb korosztálynak komoly tervei vannak a birkózással, nagyon motiváltak.

Losonczi Dávid Richárd, tag, Kishegyes Birkózó Sportegyesület:
„Nagyon jó hangulatban telik, mindenki mindenkivel barátkozik, nincsenek veszekedések, kemények az edzők, de mi ezt szeretjük. Nekem az a tervem, hogy miután befejeztem a nyolcadikat, elmegyek Kanizsára az akadémiára és ott fogok tovább tanulni.”

A falunapi birkózótornán a legkisebbek, óvodás korosztály is részt vehetett.

Szegedinszki Igor, edző, Kishegyes Birkózó Sportegyesület: „Ezen a versenyen, amit meghirdettünk a Meggynapok keretein belül, itt 167 nevezés érkezett, úgyhogy ez elég magas létszámú, a többi egyesületből is elmondták az edzők, hogy nagyon örülnek, hogy megszerveztük ezt a versenyt, mert a legkisebb korosztálynak nagyon kevés verseny van az országba, úgyhogy szinte egy hiánypótló verseny a miénk.”

A Kishegyes Birkózó Sportegyesületnek jelenleg ötven tagja van, ezzel a birkózás a második legtömegesebb sport a községeben.

Juhász Bálint, elnök, KKT, Kishegyes: „Országos szintű versenyt szervezünk több, mint 160 résztvevővel, 15 klub versenyzőit bevonva itt Bácsfeketehegyen, ami fantasztikus eredmény ilyen rövid idő alatt, mindezt a Birkózóakadémia hathatós segítségével, hathatós támogatásával tudtuk elérni, a két verseny között oda jutottunk, hogy országos érmünk is van, tehát jönnek az eredmények, beérik a munka gyümölcse.”

A bácsfeketehegyi falunapi birkózótorna csapatversenyét a Kishegyes Birkózó Sportegyesület nyerte, második lett a kanizsai klub, harmadik pedig a zombori Radnički csapata.

birkózás
Bácsfeketehegy
Kishegyes

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.