Ugrás a tartalomra

Labdarúgó Eb-selejtező: Szerbia-Montenegró 3:1

2023.10.17
22:46
Forrás
Pannon RTV
Az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. fordulójában a szerb labdarúgó-válogatott 3:1-re legyőzte Montenegrót Belgrádban.

A szerb válogatott már a 9. percben megszerezte a vezetést Aleksandar Mitrović góljával, és eleve sokkal lelkesebbnek tűntek a pályán, mint a montenegróiak, akik már a meccs elején lassítani igyekeztek a tempót. A 16. percben Szerbia ismét Montenegró tizenhatosába jutott, Tadić és Ivan Ilić remek passzokat adott Andrija Živkovićnak, akinek lehetősége volt növelni az előnyt, de a labda a kapufát súrolta. A 36.percben Filip Mladenović rossz passzát büntették a montenegrói középpályások. Stevan Jovetić nagyszerű góllal egyenlített.

A 36.percben Filip Mladenović rossz passzát büntették a montenegrói középpályások. Stevan Jovetić nagyszerű góllal egyenlített.

A második játékrész elején a szerb játékosok többször is megpróbálták türelmes akciókkal veszélyeztetni Montenegró kapuját, azonban a középpályások és a csatárok rosszul helyezkedtek, és kevesebbet is mozogtak a pályán. A folytatásban a szerb szélsők teremtettek teret a támadóbb játékhoz, de a támadások konkrét eredmények nélkül végződnek. A 64. percben Filip Kostić beadása után Sergej fejelte a labdát a bal oldalról, amit Milan Mijatović, a montenegróiak kapusa remekül hárított lábbal. A 74. perben Lukić, Sergej, Tadić közreműködésével ismét Mitrović volt eredményes, Szerbia ismét vezetett. Három perccel később Dušan Tadić 3:1-re növelte az előnyt.

Ezzel az eredménnyel Szerbia 13 ponttal továbbra is a G-csoport második helyén áll Magyarország mögött, akiknek a mai döntetlennel 14 pontjuk van.

Labdarúgó EB
Montenegró

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.