Ugrás a tartalomra

Ma rendezik a Nemzeti Vágta döntőjét Szilvásváradon

2023.10.01
08:10
2023.10.01
13:54
Forrás
MTI
A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

    A program délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik, majd a nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megméretése következik.
    Idén is megrendezik a Jótékonysági Sztárfutamot, amelyen Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színművészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul. A győztes a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel nyereményét.
    A sztárfutam után pusztaötös- és csikósbemutatót, majd 1848-49-es csatajelenet-bemutatót, valamint a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

    A Kishuszár Vágta döntője 15:20, a fogatvágta fináléja 15:35-kor kezdődik.

    A nemzetközi futam döntője előtt rendezik meg a Tündérkert történelmi lovasfelvonulást, ennek névadója a közmédiában, a Dunán október 13-án, pénteken este dupla résszel debütáló Tündérkert című történelmi kalandfilmsorozat. Az esemény tiszteletére a sorozatban a nagyhatalmú Bánffy Dénes földesurat alakító Kálloy Molnár Péter színművész is a lovasokkal tart a felvonuláson.

    A Nemzeti Vágta döntője 16:50-kor kezdődik, majd az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással búcsúzik a Nemzeti Vágta Szilvásváradtól.

    Az eseményt 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

Nemzeti Vágta
Szilvásvárad
döntő

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.