Ugrás a tartalomra

Meghalt Földessy Ödön

2020.06.09
12:52
Forrás
MTI
Hosszan tartó betegség után, 90 éves korában kedd hajnalban elhunyt Földessy Ödön magyar olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok távolugró - tájékoztatta a család a Magyar Olimpiai Bizottságot.

A kétszeres olimpikon 1948-tól versenyzett Újpest színeiben. Az ugrószámok mellett rövidtávfutásban is sikeres volt. Kétszer is tagja volt az Újpest 4x100 méteres országos bajnok csapatának. Távolugróként kétszer vett részt az olimpián, 1952-ben Helsinkiben bronzérmet nyert, 1956-ban Melbourne-ben a 21. helyen végzett. Az 1954-es berni Európa-bajnokságon aranyérmes szerzett. Földessy Ödön sportolói pályafutása után elvégezte a rendőrakadémiát és a Testnevelési Főiskolát is. A BRFK Közlekedésrendészeti Osztályán dolgozott, nyugdíjazását követően ezredessé léptették elő.

távolugró
Földessy Ödön
elhunyt
sportoló

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.