Ugrás a tartalomra

Meghalt O.J. Simpson egykori amerikai futball-sztár és színész

2024.04.12
08:52
Forrás
BBC
Családja tájékoztatása szerint gyermekei és unokái körében hunyt el Las Vegasban, daganatos megbetegedés következtében.

O.J. Simpsont a profi amerikaifutball-bajnokság máig meghatározó alakjaként emlegetik, aki 1969-től 11 szezonon keresztül játszott, elsősorban a Bufallo Bills csapatának tagjaként. Az amerikai sporttörténet egyik legjobb futójátékosaként tartják számon. Az 1970-es és 1980-as években több mozifilmben is szerepelt, többek között a Csupasz pisztoly-filmekben nyújtott emlékezetes alakítást.

Simpson a rendőrség körében is ismert volt, az 1990-es években a volt felesége elleni gyilkosság vádjával bíróság elé állították, de végül felmentették. A bírósági tárgyalást az Amerikai Egyesült Államokban az évszázad pereként emlegették, és élő televíziós közvetítésben lehetett követni.

1997-ben egy másik, kártérítési perben találta felelősnek a bíróság két halálesetért, 2007-ben pedig ismét letartóztatták, miután összetűzésbe keveredett sportereklye-kereskedőkkel egy Las Vegas-i hotelben. A bíróság elítélte. 9 évet töltött börtönben többek között fegyveres rablás miatt. 2017-ben kegyelemmel szabadult.

O.J. Simpson 76 éves volt.

O.J. Simpson
sport
elhunyt

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.