Ugrás a tartalomra

4500 illegális bevándorlót fogtak el a nagyszabású akcióban

2023.11.08
18:50
2023.11.08
21:38
Forrás
Közlemény
Eddig összesen 4500 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök Szabadka, Nagykikinda, Zombor és Pirot területén az október 27-e óta zajló rendőrségi akciók során.

A szerb belügyminisztérium több mint háromezer migránst befogadóközpontokba szállított együttműködve a Menekültügyi Főbiztossággal.

Az illegális migráció visszaszorítására tett további lépésekről egyeztetett ma Bratislav Gašić szerb belügyminiszter Nataša Stanisavljević menekültügyi biztossal Palicson. Az akciók kezdete óta a terep átkutatása során öt automata puskát, öt pisztolyt, 1580 darab különböző kaliberű lőszert, több száz külföldi útlevelet és kisebb mennyiségű kábítószert is találtak a rendőrök. A hatóság emberei 330 épületet is átvizsgáltak, a legtöbbet Szabadkán. Nyolc embercsempészt letartóztattak, és további 119 személyt vettek őrizetbe.

illegális bevándorló
Szabadka
Zombor
Pirot
Nagykikinda
rendőrség
rendőrségi akció
migráns
Menekültügyi Főbiztosság
Bratislav Gašić
Nataša Stanisavljević

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.