Ugrás a tartalomra

EGYÜTT Újvidékért

2024.02.02
08:34
2024.02.02
16:51
Forrás
Pannon RTV
Újvidék városnapja alkalmából EGYÜTT címmel szerveztek előadást az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. A darab, mint egy mókás prezentáció próbálja bemutatni a várost a gyerekeknek.

Ezen felül a témából kibontakozik az elfogadás és a szeretetteljes együttélés fontossága is.

A darab karaktereit Dienes Hajdú Sára és Dudás Dániel alakítják. Az előadás alapvetően gyermekek számára készült, amelynek elsődleges célja Újvidék történetének bemutatása, szórakoztató elemekkel vegyítve.

Dudás Dániel, színész: „Fontos, hogy a ritmusa jó legyen az előadásnak, amit a felkészülés alatt nagyon figyelembe kellett venni, hogy ne legyen unalmas. Próbáltuk dalokkal is színesíteni, aprócska kis koreográfiával, és talán a mozgás az, ami itt a legnagyobb hatást tudja kelteni, mert az egy egészen elrajzolt formában fog történni.”

A szórakoztató előadást Tóth Dániel rendezte.

„A szöveget Ferenc Judit írta, amibe én egy pici belekotnyeleskedtem, mert eredetileg a szöveg ugyanígy két szereplőre készült, de két gyerek lett volna a főszereplő, amit én átírtam erre a város szelleme dologra, tehát ez a szöveg itt bent, a házban készült, és ez egy ősbemutató, mondhatni.”

A gyermekelőadásnak az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ adott otthont.

Ladisity Melinda, szervező elmondta: „Nagyon odafigyelünk a gyerekekre is, tehát a játszóház és tanoda mellett igyekszünk különböző előadásokat nyújtani. Van amikor vendégszereplések, bábelőadásaink vannak, de ez most viszont a mi produkciónk, tehát a mi felkérésünkre készítették ezt a fiatalok.”

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ egyébként számos színes programmal is várja az érdeklődőket. Többek között bábelőadást, társasjáték estet, játszóházat és különböző zenés programokat is szerveznek.

Újvidék
együtt
Gyermekelőadás
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Dienes Hajdú Sára
Dudás Dániel

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.