Ugrás a tartalomra

Évadzárót tartottak a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban

2023.06.18
10:24
2023.06.18
16:39
Forrás
Pannon RTV
Énekszótól és néptánctól volt hangos a Népkör Magyar Művelődési Központ színpada szombat este.

A hagyományos évadzáró rendezvényen a népművészeti szakosztályok tagjai mutatták be tudásukat.

Csordulásig telt a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ szombaton este. Az évadzárón először a legfiatalabb néptáncosok mutatták be egész éves munkájuk eredményét.

Varga Éva, a Cifra-Boróka Táncegyüttes néptáncosa: "Én a Cifra-Boróka Táncegyüttes tagja vagyok és négy éve táncolok. Nagyon szeretek táncolni mert jó a közösség és jók az oktatók."

A esten fellépett az Aranykapu játszóház, a Cifra-Boróka és a Róna táncegyüttes, a Bóbita leánykar, a Cifra-Bóbita énekegyüttes, a Cifra citeracsoport, valamint a Fabula Rasa Színjátszó Grund is. Botka Réka már hosszú évek óta a Népkör Magyar Művelődési központ tagja. Már oktatóként is részt vállal a népi kultúra tovább örökítésében. Az évadzárón a Róna táncegyüttes tagjaként lépett színpadra.

Botka Réka, a Róna táncegyüttes néptáncosa: "Jelenleg rábaközi táncokkal foglalkozunk. Lényegében ez egy ugrós tánc. Áll friss csárdásból, csárdásból, fiús és lányos táncokból is. Mi most fiús táncokat, friss és lassú csárdást mutatunk be a nézőknek."

A táncosok, zenészek, énekesek számos elismerést kaptak az elmúlt évben. Cél, bemutatni a nézőknek az évadban tanultakat - mondta Bodrogi Hajnalka, a Népkör MMK ügyvezető igazgatója.

Bodrogi Hajnalka, a Népkör MMK  ügyvezetője: "Nagyon izgalmas és sokszínű évad van mögöttünk. Nagyon büszke vagyok munkatársainkra, szakcsoportvezetőinkre, hiszen a kitartó munka meghozta a gyümölcsét, az eredményét, a gyermekek nagyon sok szép díjjal tértek haza, hiszen az éve első fele mindig valamilyen megmérettetésről szól. Szinte minden szakcsoport részt vett valamilyen versenyen és gyönyörű díjakkal tértek haza, arany és ezüst minősítésekkel."

A 152 éves szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban a nyáron sem áll meg az élet, számos táborral és foglalkozással várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Népkör
évadzáró
néptánc
ének

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 17:14

Ha olcsó, akkor hamis?

Általában mintegy 40 százalékkal növekszik a fogyasztás az ünnepi időszakban, ilyenkor pedig a hamis termékek is nagyobb mennyiségben jelenhetnek meg.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.