Ugrás a tartalomra

IV. Béla küzdelmeiről szól Zsuffa Tünde új könyve

2024.03.09
21:38
Forrás
Pannon RTV
Zsuffa Tünde írónő tartott könyvbemutatót a Szabadkai Kisboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban.

Nyolcadik könyve, az Ég tartja a Hazát című kötet, tavaly novemberben jelent meg. Ez az Ég tartja-trilógia harmadik része, Az Ég tartja a Földet és Az Ég tartja a Királyt folytatása. Ennek a történetnek az a lényege, és a XXI században nagyon nagy üzenettartalma van, hogy ott ült a kolostorban IV. Béla lánya, Szent Margit, és ő volt az, aki kibékítette az apát és a fiút, mesélte az írónő. Zsuffa Tünde hozzátette, a jelen és a jövő kornak muszáj üzenni, hogy imádkozó magyar nők nélkül nagyon kevésre jut az ország. És bármilyen háborúk, járványok érkeznek, amíg van egyetlen imádkozó magyar ember, aki küzd az ellenségeskedés ellen, addig az ég meg fogja tartani ezt a hazát - mondta.

Zsuffa Tünde, írónő: „Amikor megírtam az Ég tartja a Földet című regényemet, tehát Szent Erzsébet életét, akkor nem gondoltam volna, hogy ennek az élettörténetnek lesz folytatása, és azt kell mondanom, hogy olvasói nyomásra megértettem, hogy a magyar történelem és a középkor történései foglalkoztatják az embereket. Főleg azért, mert a küzdelmekről szól. És így született meg az Ég tartja a Királyt, IV. Béla élete, az ő története. Anélkül nem lehet megérteni az Ég tartja a Hazát. Ugyanis az Ég tartja a Hazát arról a korról szól, amikor a tatárok kivonulnak Magyarországról, a Magyar Királyságról. És az ember azt gondolná, hogy annyira egyszerű volt újjáépíteni IV. Bélának ezt a területet, ezt a hazát. Pedig nem. Nemcsak a külső erőkkel kellett megküzdenie, hanem mindenféle belső háborúkkal, és a legnagyobb fájdalmát fiától, István hercegtől kapta.”

Zsuffa Tünde
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.