Ugrás a tartalomra

Jakupcsek Gabriella bemutatta A napos B oldal című könyvét Topolyán

2024.04.13
21:07
2024.04.14
16:35
Forrás
Pannon RTV
Hogyan élhetnek teljes életet a negyven éven felüli hölgyek? Milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a változókor és a társadalmi előítéletek közepette?

Többek között ezekre a kérdésekkel foglalkozik Jakupcsek Gabriella magyar újságíró, műsorvezető A napos B oldal című könyvében, melyet a topolyai színházteremben mutatott be.

Zsúfolásig megtelt a topolyai színházterem. Jakupcsek Gabriella könyvbemutatójára egy nap alatt beteltek a helyek. Topolya Község önkormányzata jóvoltából ingyenes volt a belépő. A Mindennapi hősnőink c. rendezvénysorozat folytatásaként szervezte meg a VMSZ Női Fóruma Topolya Község Művelődési Házával karöltve a közönségtalálkozót.

Sípos Hajnalka, elnök, VMSZ Női Fórum: „Ez nagyon jó rendezvénysorozat volt, nagyon tetszett mindenkinek, sokáig emlegettük ezt a rendezvénysorozatot és valójában ez adta az ötletet, hogy olyan jó lenne egy igazán sikeres, egy igazán ismert, talán egy médiasztár hölggyel ugyanezt a beszélgetést megejteni.”

A napos B oldal című könyvében Jakupcsek Gabriella személyes tapasztalatait osztja meg a változókorról és a fiatalság talán mégsem annyira fájó elmúlásáról. Tíz témakörben, szakemberek segítségével járja körbe a témát.

Jakupcsek Gabriella, magyar újságíró, műsorvezető: „Úgy éreztem, hogy meg kell írnom azt, hogy valójában a nők többsége negyven fölött miféle küzdelmekkel kell, hogy éljen nap, mint nap. A küzdelmek részben biológiai küzdelmek, részben pszichológiai küzdelmek, részben a társadalmunk mondjuk úgy, hogy félreállítja a nőket és ez nem feminista duma, hanem egész egyszerűen bizonyítják a számok, hogy negyven felett a nő a munkaerőpiacon vagy akár egy családban mennyi mindennel kell, hogy megküzdjön.”

 

Az előadáson a nézőknek is lehetőségük volt feltenni kérdéseiket Jakupcsek Gabriellának, aki elárulta azt is, hogy előjegyzési listába került A napos B oldal folytatása, ami a boldogságkeresésről fog szólni.

Jakupcsek Gabriella
Topolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.