Ugrás a tartalomra

Mundus Hungaricus Belgrádban

2023.12.01
10:14
2023.12.01
17:16
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban mutatták be Marko Čudić és Bogár Edit Mundus Hungaricus című könyvét. A kiadvány szerb nyelvű áttekintése a magyar kultúrának.

A könyv elsősorban a belgrádi Hungarológiai Tanszék hallgatói számára készült, mint egyetemi tankönyv, de a szerzők úgy vélik, más, a magyar kultúra iránt érdeklődő személyek számára is hasznos lehet. A belgrádi könyvbemutató megszervezését a Collegium Hungaricum magyar kulturális központ is támogatta.

Marko Čudić, a könyv társszerzője, a belgrádi Hungarológiai Tanszék tanszékvezető-helyettese: „Megpróbáltuk a kultúra egészét átfogni. Természetesen a szerény kompetenciáink szerint. Tehát nem nagyon kontárkodtunk bele a történelembe, a politikai történelembe, csak amennyit egy ilyen könyv megkövetel. Az irodalomra, a nyelvre koncentráltunk, valamivel kevesebbet a zenére, hiszen Bogár Edit egy zenész családból származott. Továbbá a gasztronómiára, a sportra, az intézményekre, ezekre koncentráltunk.”

Mundus Hungaricus
Belgrád
Marko Čudić
Bogár Edit
Collegium Hungaricum
Hungarológiai Tanszék

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.