Ugrás a tartalomra

A Paskó atya konyhája rajzpályázat nyertesei - elődöntő

2023.02.26
13:07
2023.02.26
13:19
Forrás
Paskó Csaba
A Magyarország Étele 2023. ételversenyének gyerekeknek kiírt rajzpályázata vajdasági elődöntője volt a Paskó atya konyhája rajzpályázat.

Vajdaságból 226 db. rajz érkezett be a püspökség címére, amit kiváló és közismert képzőművészek osztályoztak és értékeltek. Kerekes Sándor, Križanović Josipa, Đuro Maravić képzőművészek megállapították, hogy nagyon értékes munkák is születtek, ami elsősorban a diákok tehetségét és a tanárok szakszerű pedagógiai előkészítő munkáját bizonyítja.

Három kategóriában, általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás kategóriában születtek rajzok. Minden kategóriában első, második és harmadik díjat választottak. A 226 beérkezett rajzból összesen 30 legjobban sikerült továbbjutott a döntőbe, ami március 18-án lesz Felcsúton, a Magyarország étele 2023 versenyen.

Az első díjasok a Blaha Lujza cukrászda egy tortáját nyerték, a többiek egy Paskó atya konyhája szakácskönyvet és egy tábla csokoládét.

A Paskó atya konyhája vajdasági elődöntő nyertesei:

Alsó tagozat:
I: ENGI ADÉL II.o. Hajdújárás
II. RÓZSA ISIDORA I.o. Szabadka
III. MÁTÉ ALBERT I.o. Szabadka

Felső tagozat:
I: VARGA RÉKA VII.o Hajdújárás
II. FEHÉR ÁRON VIII.o Topolya
III. ENGI ANABELA VIII o. Topolya

Középiskola:
I. PÁSZTOR ELEONÓRA - Politechnikai szakközépiskola
II. FORGÓ KLAUDIA - Politechnikai szakközépiskola
III. PÁSZTOR RÉKA - Politechnikai szaközépiskola

Paskó Csaba
Paskó atya konyhája
rajzpályázat
gyerek
elődöntő
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:42, Frissítve: 10:04

Gyorshajtók, lassítsatok!

Fokozott közúti ellenőrzést jelentettek be a következő napokra Szerbiában. Leginkább azt ellenőrzik a közlekedési rendőrök, hogy a sofőrök betartják-e a sebességkorlátozásokat.
19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.