Ugrás a tartalomra

Plakátkiállítás a Népkörben

2024.03.05
21:26
2024.03.06
16:35
Forrás
Pannon RTV
Boros György kilencvenedik születésnapja alkalmából tematikus kiállítást szerveztek a Népkör Magyar Művelődési Központ Körgalériájában. Az 1972 és 1989 között készült színházi plakátjait állították ki.

Boros György grafikusként évekig dolgozott a Szabadkai Népszínházban, a Szabadkai Gyermekszínházban és a belgrádi Boško Buha Színházban. Plakátjai a hetvenes években még szitanyomással készültek. A most készült válogatás a negyven éves gyűjtemény egyes darabjait mutatja be.

Boros György, grafikus: „Ha nézzük ezt a plakáttervezés fejlődését, őrült nagy fejlődés van, ez ami itt van, úgyis mondhatnánk, hogy az ókor. Itt kezdődött valahol a plakát.”

Boros György a Szabadkai Gyermekszínház számára évtizedeken keresztül készített és nyomtatott plakátokat. Ezek az alkotások figyelemfelkeltőek és a gyermekek számára is könnyen értelmezhetőek voltak.

Kerekes Sándor, képzőművész: „Kollégám már akkor időszerű és nagyon attraktív plakátokat készített, különösen azok voltak húsz-harminc évvel ezelőtt, mikor ezek készültek. Ha végignézzük a kiállítást, mintha ma is aktuálisak lennének ezek a mozzanatok.”

A harmincöt kiállított plakátot a Népkör Körgalériájában a hónap végéig tekinthetik meg az érdeklődök.

Népkör
plakátkiállítás
Boros György
Kerekes Sándor

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 13:25

Ha olcsó, akkor hamis?

Általában mintegy 40 százalékkal növekszik a fogyasztás az ünnepi időszakban, ilyenkor pedig a hamis termékek is nagyobb mennyiségben jelenhetnek meg.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.