Ugrás a tartalomra

Tetten ért pillanatok

2024.03.20
07:09
2024.03.20
17:02
Forrás
Pannon RTV
A nagyváradi Stefan Tóth István fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Népkör Magyar Művelődési Központban. A prémium tárlat Szerbiában Szabadkán látható először.

Tóth István Tetten ért pillanatok című gyűjteményes kiállítását három évvel ezelőtt a művész hetvenedik születésnapja alkalmából Nagyváradon a középkori várban mutatták be először, ahol fotómúzeumot alapított.

A fotós azt vallja, mindegy, hogy ki mivel alkot, a fontos, hogy mit: „Én mai napig is azt tartom, hogy a fotóművészetnek ez lenne a legnagyobb hivatása, hogy a másodperc töredékének az ezredrészében mutatja be azt a pillanatot, amit nem lehet megismételni.”

Tóth István fotóművészettel kapcsolatos hitvallása három szóból áll: alkotni, tanítani és népszerűsíteni. Fontosnak tartja, hogy a fotók állandó kiállítóteret kapjanak és értékesítésre kerüljenek.

Thurzó Sándor József, Brazíliában is tanító brácsás a fotóművész szinte minden kiállításán brácsázik.

„Körülbelül negyven éve dolgozom együtt az elnök urunkkal, és mindig minden kiállítás előtt megbeszéljük, hogy mi a téma, és ahhoz illesztem mindig a zenét. Most, mivel értékes retrospektív tárlat van, magyar számokkal jöttem.”

A képeket Vicai Olivér, a Pannónia Fotóklub elnöke méltatta.

Stefan Tóth István
Népkör
Thurzó Sándor József

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:08, Frissítve: 13:25

Ha olcsó, akkor hamis?

Általában mintegy 40 százalékkal növekszik a fogyasztás az ünnepi időszakban, ilyenkor pedig a hamis termékek is nagyobb mennyiségben jelenhetnek meg.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.