Ugrás a tartalomra

Véget ért a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 28. Találkozója

2024.04.15
18:40
2024.04.16
08:27
Forrás
Pannon RTV
Nagykikindán ünnepi gálaműsor keretében osztották ki a fő- és a különdíjakat.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók idei Találkozóján 14 társulat mutatkozott be. Nagykikindán igazi fesztiválhangulat várta a társulatokat és a közönséget.

Tóth Ramóna, elnök, Egység Művelődési Egyesület, Nagykikinda: „Itt szeretném kiemelni, mint az Egység Művelődési Egyesület elnöke, hogy mennyire büszke vagyok a csapatomra, mert több, mint hatvan személy segédkezett a találkozó ideje alatt.”

A régóta működő egyesületek mellett újak is bekapcsolódtak a munkába, a csonoplyaiak például most voltak először a találkozón.

Sutus Áron, elnök, VMMSZ: „Ami nagyon izgalmas még, hogy Topolyán az ifjúsági színjátszás újraéledt, az a fajta színjátszás ami a középiskolás generációt érinti.”

A háromtagú zsűri Brestyánszki Boros Rozi, Lőrinc Tímea és Magyar Zsófia a legjobb hagyományos előadásért járó Pataki-díjat a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Portugál című előadásának adta.

Varga Flórián, elnök, Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület: „Mi kedden játszottunk itt Kikindán és hétfőn, tehát előző nap volt a bemutató. Nagyon tele volt a szívem, háromszáz ember volt a temerini színházteremben, nagyon jó hangulat volt és azóta is, látom az embereken, hogy tetszett nekik a darab és ez kitöltött minket, jó érzéssel érkeztünk ide.”

A legjobb új formákat kereső előadás pedig A kopasz énekesnő lett, a Topolyai Község Művelődési Háza keretében az idén alakult Fosszilis Mosolycsalók előadásában. A zsűri ezen kívül többek között a legjobb női és férfi fő-, és mellékszerepet, az összjátékot, és a legszebb színpadi beszédet is díjazta.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.